Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

De Week van de Klank 2023

De dertiende editie van De Week van de Klank staat volledig in teken van de “stem” en zal plaatsvinden van 30/01 tot 05/02/2023 in Brussel, en van 06/02 tot 12/02 op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Wallonië.

Welke mogelijkheden biedt de menselijke stem in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door technologie? Welke verschillende stemmen omringen ons dagelijks en hoe leren we hiernaar luisteren? Hoe laten we de stemmen klinken van degenen die zelden worden gehoord? Op welke manieren kunnen we een stem vastleggen en opnemen?

Op verschillende bekende en minder gekende locaties, gaande van klassieke concertzalen en museumzalen tot literaire plekken of locaties voor experimentele geluidskunst, zowel in de privésfeer als in de openbare ruimte, worden tal van concerten, performances, ateliers, geluidsinstallaties, lezingen, luistersessies en wandelingen georganiseerd, die het thema elk op een eigen manier belichten en uitdiepen, en ongetwijfeld zowel reflectie als pure emotie zullen opwekken.

Het publiek krijgt tijdens de activiteiten zoals gewoonlijk de kans om met artiesten in gesprek te gaan, zelf deel te nemen aan interactieve installaties en performances, of aan de slag te gaan met de eigen stem en klankcreaties tijdens begeleide workshops en geluidswandelingen. Ook de allerkleinsten kunnen onder begeleiding kennismaken met diverse geluidspraktijken en zich op speelse manier creatief uitdrukken tijdens familiale workshops.

Alle evenementen zijn gratis.

Als u ziet dat een evenement volgeboekt is, aarzel dan zeker niet om u op de wachtlijst te zetten, wie weet plannen we een evenement dan nog een tweede keer of misschien verplaatsen we het naar een grotere locatie.

U kan de brochure hier downloaden.

Blijf op de hoogte via onze website, door in te schrijven op onze nieuwsbrief of volg ons op sociale media (InstagramFacebook)! Tot binnenkort!