Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Geluidsniveaus van concerten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Deze workshop maakt enkele basisbegrippen over akoestiek toegankelijk, en geeft je vooral de kans om in de praktijk, in een concertzaal en via de aanwezige geluidsapparatuur, te begrijpen wat de wettelijke normen en het “90 dB CONCERT”-label betekenen, hoe je geluidsniveaus kan meten en interpreteren, dankzij een meettoestel dat inmiddels in de meeste concertzalen wordt gebruikt.

  • max. 12 deelnemers 

°°°

Philippe Ohsé is sinds 1971 bezig met geluid; hij werkte onder meer voor Insas en RTBF radio en heeft ervaring op vlak van muziekopnames, sound design en reportages. Hij is freelancer, stichtend lid van ACSR, rapporteur voor het FACR, medeoprichter van de Semaine du Son belge, medebedenker van het Label 90 dB concert, lid van het Green team Etopia.

Michel Coquette is geluidstechnicus sinds 1982. Hij begon zijn carrière bij VRT radio. In 1987 maakte hij de overstap naar de privésector om zich toe te leggen op de postproductie van geluid in film en video. Vanaf 1998 gaf hij les aan het RITCS, Kask (Gent) en LUCA Brussel. Tot op de dag van vandaag blijft hij nog steeds even gepassioneerd en actief op het gebied van geluid.