Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Farida Amadou + Marta Warelis (duo)

Op de openingsavond van De Week van de Klank 2024 improviseren muzikantes Farida Amadou en Marta Warelis voor het eerst samen op bas/elektronica en elektronisch keyboard!

Farida Amadou is een autodidactische bassiste uit Brussel, België. De bas blijft haar belangrijkste instrument sinds 2011, en in 2013 begon ze verschillende muziekgenres te verkennen, waaronder blues, jazz en hiphop. Farida verdiepte zich daarna in geïmproviseerde en experimentele muziek en werd al snel opgemerkt door lokale collectieven en muzikanten. Kort daarna, in 2018, besloot de muzikante, als bassiste in de Belgische punkband Cocaine Piss, zich te richten op solo-improvisatie en werkte ze samen met muzikanten als Thurston Moore, Peter Brötzmann, Julien Desprez, Jerusalem in My Heart, Moor Mother, … 

Marta Warelis is een Poolse pianiste en performer met een sterke voorkeur voor improvisatie en experiment in alle genres. Ze streeft voortdurend naar instant compositie op basis van nieuwe geluiden en invloeden. Haar werk put inspiratie uit muziek over de hele wereld, waaronder cumbia, Angolese dansmuziek, maar ook jazz, westerse klassieke muziek en de verschillende scholen binnen vrije improvisatie. Ze treedt op met een verscheidenheid aan creatieve muzikanten, waaronder Michael Moore, Ab Baars, Mike Reed, Andy Moor, Joost Buis, dansers Lily Kiara en Michael Shumacher, maar ook met groepen als Hupata!, Omawi, Future Neighbor, Polyband, Edge Ensemble, Strings5, Xavier Pamplona, Warelis/Rosaly/Lumley/Dikeman en Bazooka.