Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken

mmile

Presentatie van work in progress in het kader van een gemeenschappelijk residentietraject van geluidskunstenaars Attila Faravelli en Ryoko Akama, georganiseerd door Ramdom voor het festival Ogni Altro Suono (IT), in samenwerking met La Semaine du Son / De Week van de Klank en Waking Life (PT).

Dit multidisciplinaire project onderzoekt de verschillende vormen die water kan aannemen in zijn fysieke, symbolische en spirituele staat, in een constante dialoog tussen het aloude en hedendaagse, als een herinterpretatie en stimulans tot de herontdekking van de cultuur rond water binnen verschillende gebieden en tradities. Tijdens hun langdurige residentie zullen de kunstenaars hun onderzoek en werk presenteren op de verschillende locaties van de samenwerkende festivals, via masterclasses, publieke lezingen, discussies en performances.

Aan de hand van een presentatie en Q&A zal Ryoko de ideeën en methoden bespreken die ze gebruikt voor haar geluidsinstallaties en performances, alsook hoe deze de afgelopen tien jaar zijn veranderd. Attila zal vervolgens een kleine selectie van zijn werk binnen het domein van de field recording presenteren, en de huidige stand van zaken van zijn samenwerking met Ryoko in de context van Aural Tools, zijn eigen project rond een reeks eenvoudige geluidsproducerende objecten.

°°°

Ryoko Akama is een Japans-Koreaanse artieste die voornamelijk installaties, performances en composities maakt. Ze woont momenteel in Huddersfield, Verenigd Koninkrijk. Haar werk beeldhouwt huishoudelijke apparaten en afval via onzichtbare energie, met interesse in warmte, magnetisme en zwaartekracht, tot kinetische constructies. Geïnteresseerd in de aard van relativiteit, cultuur en systeem, onderzoekt haar artistieke praktijk architectuur, omgeving, conflict en vloeibaarheid.

Attila Faravelli woont en werkt in Milaan, Italië. In zijn praktijk onderzoekt hij de relatie tussen geluid, ruimte en lichaam. Hij is oprichter en curator van het project Aural Tools, een serie eenvoudige objecten om de materiële en conceptuele processen van praktijken binnen de geluidsproductie te documenteren. Aural Tools zijn akoestische apparaten die geluid in verhouding brengen tot de ruimte, de luisteraar en het lichaam, iets wat niet mogelijk is via traditionele opnamemedia zoals cd’s of lp’s.