Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Radio Arbres – Leren luisteren naar de bomen rondom ons!

Welke geluiden maken bomen in de stad? Welke woorden en kleuren kunnen we aan deze “stille” levende wezens uit onze omgeving geven? Hoe kunnen we de geluidswereld van de bomen rondom ons weergeven? 

Radio Arbres is een workshop die kinderen uitnodigt om de soundscape van stadsbomen te verkennen en deze alledaagse geluidsomgeving in woorden en beelden om te zetten. De workshop bestaat uit twee delen: eerst gaan we naar buiten met een microfoon, waarbij we de geluiden van de bomen opnemen, beschrijven wat we zien, de geluiden al spelend verkennen, dode bladeren en verdwaalde takken verzamelen. 

Daarna gaan we binnen aan de slag en luisteren we naar de geluiden die we hebben verzameld, en zetten we deze om in een gevoelige cartografie door middel van collage, tekenen en schrijven.

Deze collectieve creatie zal het evoluerende geluids- en visuele notitieboek van Plonger verrijken, een project op en in de bomen dat per fiets territoria doorkruist met een performance die luchtdans en geluidscreatie combineert. 

  • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar (FR)
  • Max. 10 deelnemers
  • Vergeet zeker geen jassen, sjaals en mutsen voor tijdens het luisteren buiten!

°°°

Elsa Marchand Cormery, cultureel bemiddelaar en productiemanager, werd geboren in Guadeloupe en stak op 3-jarige leeftijd de Atlantische Oceaan over naar de Loire. Ze ontwikkelt workshops voor kinderen, tieners en volwassenen rond onze perceptie van geluid in uiteenlopende omgevingen. Sinds 2023 fietst ze met Compagnie Exuvie door Frankrijk om intieme en collectieve verhalen en uitdagingen rond onze relatie met bomen op te nemen en uit te zenden.

Louise Devillard is geluidsregisseuse, geboren in Tours, waar ze aan het conservatorium fluit en zang studeerde. Daarna verhuisde ze naar Parijs om literatuur, geografie en film te studeren. Ze werkt momenteel als productieassistente en geeft geluidsworkshops voor kinderen. In augustus 2023 voegt ze zich met haar kennis op het gebied van sound design bij de tournee Plonger van Compagnie Exuvie.