Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken

Resultaten soundtrackwedstrijd: A Silent sound

Maak kennis met de 10 genomineerden van de soundtrackwedstrijd voor 2024, georganiseerd in samenwerking met CINEMATEK, KINOGRAPH, Sabam for Culture en Flagey!

De inzendingen van Ludovic Andri, Charlotte Couvreur, Vigdis Elst, Victor Goemaere, Ivan Knipping, Sarah Kokot, Nils Loret, Anne-Sophie Marquant, Jean-Bernard Rauzer en Tan Sydney werden uiteindelijk geselecteerd en vertoond in Studio Agnès Varda in Flagey op zaterdag 27 januari.

De jury bestond uit Emmanuelle Soupart (artistiek directrice van Jeunesses Musicales), Julie Daems (filmmaakster), Arzu Saglam (sound designer), Michel Coquette (geluidsmixer en docent aan het RITCS), Eliott Delafosse (componist), en werd voorgezeten door Martine Huvenne (onderzoekster en auteur op het gebied van geluid en muziek voor film).

De juryleden hebben enorm genoten van de verschillende interpretaties voor Maï Calons animatiefilm A Silent Sound en willen alle deelnemers van harte bedanken voor hun creatieve ideeën en harde werk. De verschillende interpretaties lieten uiterst diverse manieren zien om met bewegend beeld aan de slag te gaan. De resultaten waren verrassend en geen enkele film vertelde ons hetzelfde verhaal.

De juryleden hebben de prijzen uitgereikt aan de versies die hen het meest geraakt hadden, die tot hen spraken en die tegelijkertijd gedurfd waren in hun keuzes. Hier lees je wat de jury aan de drie winnende films heeft geapprecieerd.