Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Soundtrackwedstrijd : A Silent Sound

De Week van de Klank lanceert een nieuwe soundtrackwedstrijd! 

Elk jaar selecteert De Week van de Klank de beste nieuwe soundtrack bij een stille film. Naar aanloop van de volgende editie hebben we gekozen voor een abstracte en poëtische film van Maï Calon, A Silent Sound. 

Graaf dus alvast in je geluidsarchieven, verbeelding en creatieve geest om een verrassende nieuwe soundtrack te maken bij de stille versie van de film! De tien beste films worden met hun nieuwe soundtrack gepresenteerd in Flagey tijdens De Week van de Klank, gevolgd door een prijsuitreiking. 

Voor wie?

Iedereen met interesse in geluid, beeld en beweging; je hoeft geen specifieke professionele ervaring hebben om deel te nemen aan deze wedstrijd. Een nauwkeurig samengestelde jury, bestaande uit mensen met verschillende interesses en achtergronden, ontvangt alle inzendingen anoniem.

Hoe deelnemen?

Stuur een mailtje naar lasemaineduson.deweekvandeklank@gmail.com met als onderwerp “Deelname Soundtrackwedstrijd 2024” om de film via WeTransfer te ontvangen. Hier vind je het reglement en deelnameformulier.

De geselecteerde geluidsfilms worden vertoond tijdens De Week van de Klank 2024 in Brussel, die plaatsvindt van 22 tot 28 januari 2024. De winnaar ontvangt een prijs van €1500 door Sabam for Culture. Wedstrijd georganiseerd in samenwerking met CINEMATEK, Sabam for Culture en Flagey.

Deadline voor inzendingen: 15 december 2023

We kijken ernaar uit jullie nieuwe creaties te mogen ontdekken!

La Semaine du Son / De Week van de Klank 2024 vindt plaats van 22 tot 28 januari 2024 in Brussel, en van 29 januari tot 4 februari 2024 in Vlaanderen en Wallonië.