Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken

Resonant Bodies

Resonant Bodies is een voorstelling met muziek van John Luther Adams, een Amerikaanse componist die door Alex Ross wordt omschreven als “een van de meest originele muzikale denkers van deze nieuwe eeuw”.

The Mathematics of Resonant Bodies, een stuk van een uur voor live percussie en elektronica, is opgezet als een installatie met lichtontwerp en projectie, waar het publiek zich vrij kan bewegen en Adams’ muziek, maar ook zijn geschriften en gedachten kan ervaren. John Luther Adams nodigt uit om vol aandacht te leven en ons bewust te zijn van onze plaats binnen de grotere gemeenschap van het leven op aarde.

Resonant Bodies wil precies dat afdwingen: vertragen, luisteren, observeren, aandachtig leven… in de hoop een nieuw collectief bewustzijn te genereren. In de woorden van Adams: “Ik droom van een cultuur en een samenleving waarin we ons allemaal verantwoordelijker voelen over onze eigen plaats in de wereld, want pas dan zullen die cultuur en samenleving ook écht ontstaan.”

 

°°°

Kaja Farszky is een percussioniste die actief is als soliste maar ook samenwerkt met kamermuziekensembles, orkesten, kunstenaars uit verschillende domeinen zoals dans, theater en beeldende kunst. Ze brengt een hedendaags repertoire, maar ook geïmproviseerde muziek en nieuw werk. Ze vindt inspiratie in buiten-muzikale concepten en percussie-instrumenten als een eigen manier van zelfexpressie. Ze ziet geen grenzen aan wat een instrument moet of kan zijn, of welke geluiden als muziek zouden moeten worden bestempeld. De vraag die zij interessanter vindt, is: wat doe ik met dit specifieke geluid, op dit moment?