Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

t.r.a.n.c.e

Transcendence and Relaxation through Aural and Narrative Community Experience 

Julia E. Dyck en Diana Duta onderzoeken in t.r.a.n.c.e de trancetoestand en het onderbewustzijn via groepsrituelen, waarbij ze specifieke geluidsfrequenties en zangtechnieken gebruiken. De hypnose-ervaring hier staat voor een krachtige zijnstoestand, bereikt via verhaal, visualisatie en metaforen. Door het creatieve gebruik van stem, geluid en tekst die de normatieve opvattingen van het zelf uitdagen, bieden deze groepshypnosesessies een soelaas voor de complexe situaties waarin we ons bevinden.

De collectieve praktijk van hypnose stimuleert de verbeelding, terwijl het een multi-zintuiglijke en diepgelaagde ervaring tot stand brengt. In de hypnotische trance behouden we de controle over ons lichaam en geest, maar we krijgen eveneens toegang tot een ander bewustzijnsniveau, waar verhalen, ideeën en sensaties tot leven kunnen komen, positieve veranderingen genereren en diepgaande transformatie bevorderen.

De sessie vereist geen voorkennis en is toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar, ook voor zij die nooit eerder hypnose of geleide meditatie hebben geprobeerd.

°°°

Diana Duta is een geluidsartieste met een achtergrond in kunst en sociaal-culturele taalkunde. Ze maakt muziekperformances, radiowerk, geluidsinstallaties en collaboratieve vertaalprojecten. In 2023 volgde ze een opleiding geluidstherapie aan het Institut Français de Sonothérapie in de Abbaye de Valsaintes, Frankrijk.

Julia E. Dyck is een artieste, hypnotiseur en radiomaakster wiens relationele en speculatieve praktijk de mogelijke verbanden onderzoekt tussen het lichaam, (onder)bewustzijn en technologie door middel van performance, compositie, installatie en transmissie.